Besök i Tensta tunnelbanestation

Om vi har möjlighet brukar några representanter för Helga Henschens Vänner ta emot mindre grupper för ett besök i Tensta. Vi berättar om Helga Henschen och hennes konst och författarskap, gör ett besök på Livstycket och Tensta Konsthall (där man kan dricka etiopiskt kaffe i caféet) och avslutar med en rundvandring på perrongen i tunnelbanan. Tensta tunnelbanestation invigdes 1975 och Helga Henschens konstnärliga utsmyckning är hennes största offentliga verk. Här är en grupp från Norrmalms PRO-förening framför ”En ros till invandrarna” som hon döpte sin utsmyckning till.

Norrmalm PRO

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: