Till minne av MajBritt Theorin

MajBritt Theorin, som avled 6 april 2021 i en ålder av 88 år, behöver kanske inte presenteras närmare. Hennes politiska gärning är välkänd. Men MajBritt var också aktiv medlem i Helga Henschens Vänner redan från början, när föreningen bildades 2004.  Hon fungerade som ordförande och talare vid flera av föreningens årsmöten. Senaste gången var för ett år sedan, vid årsmötet i mars 2020.  MajBritt inledde årsmötet och berättade om sitt eget och Helga Henschens engagemang i fredsrörelsen. Hon tog också tillfället i akt och informerade om läget vad gäller Sveriges ratificering och signering av kärnvapenavtalet och föreslog att Helga Henschens Vänner skriver ett brev till statsministern och kräver att Sverige återtar sin plats i kampen mot kärnvapen och som 81 andra länder signerar kärnvapenavtalet, vilket årsmötet biföll.

Något som kanske är mer okänt, och som MajBritt också berättade i sitt tal, är att hon under sin tid som ledamot i EU-parlamentet ingick i en grupp som skulle föreslå svensk konst till EU-parlamentet.  Hon fick igenom att en Gaia-skulptur av Helga Henschen nu representerar Sverige i EU-parlamentet tillsammans med Peter Dahl och Ola Billgren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: