Årsmöte med kvinnohistoria

Äntligen kunde årsmötet för 2021 genomföras!

Före årsmötet berättade Anita Dahlberg om den bok, ”NYA Stockholms Kvinnokarta”, som hon och Christina Duvander, en av våra medlemmar i HHV, författat. Boken beskriver platser i Stockholm, som intressanta kvinnor ur vår kvinnohistoria haft anknytning til.l Helga Henschen finns med genom den litterära skylt som finns uppsatt vid Rosenvik på Djurgården, där Helga växte upp. Anita Dahlberg berättade också med exempel ur Helgas egna böcker hur Helga i olika sammanhang mött en del av de andra bemärkta kvinnorna som finns angivna i Kvinnokartan. (Mer om Kvinnokartan finns på http://www.dea-kvinnomuseer.nu)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: